Футболистите, които са продукти на школата на "Манчестър юнайтед", са били най-дълго време на терена през миналия сезон във Висшата лига, показва проучване на PA Sport.

"Червените дяволи" са начело в класацията за трета поредна година. Тенденцията обаче е изиграните минути от футболистите, излезли от школата на "Юнайтед", да намаляват.

Възпитаниците на "червените дяволи" са 20, като те са изиграли 27 395 минути през миналия сезон.

Повечето от тях все още защитават екипа на "Юнайтед". Една трета от всички минути, изиграни от футболистите на "червените дяволи" през миналия сезон, са от играчи, излезли от школата на отбора, показва проучването.

Брой минути на футболистите от съответните школи във Висшата лига за сезон 2018-19

В класацията "Юнайтед" е убедително начело, а в тройката влизат "Тотнъм" и "Саутхемптън". Двата отбора имат съответно по 13 и 16 футболисти, преминали през школите им, които се състезават във Висшата лига. В подреждането следват "Челси", "Манчестър сити", "Шефилд юнайтед" и "Ливърпул".

Представителите на Португалия изместват холандските отбори като най-предно класираните клубове извън Европа. Школите на "Бенфика" и "Спортинг" (Лисабон) имат по петима представители във Висшата лига. Те са били на терена съответно 11 032 и 10 127 минути през миналия сезон.

Дневник