През нощта все още над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. По-значителна облачност ще има над Североизточна България и на места там ще превали дъжд. Утре още сутринта над североизточните, а около и след обяд над много райони и в останалата част на страната ще има валежи. По-значителни ще са те в Източна България. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България север-североизточен вятър. Максимални температури, в повечето райони, между 29° и 34°, в София около 30°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, около и след обяд - с купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 24°, на 2000 метра - около 16°.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен северен, след обяд североизточен вятър. Максимални температури: 29°-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

НИМХ