Политическа партия и нов телевизионен продукт ще направи Слави Трифонов заедно с екипа си. Това той обяви днес в последния епизод на "Шоуто на Слави" в ефира на Би Ти Ви.

Политическият проект ще се казва "Няма такава държава" и неговата цел ще бъде "превръщането в закон" на всички решения на референдума, който Трифонов и екипа му инициираха през 2016 г. "Аз и моите колеги бяхме инициатори на референдум, на който гласуваха 3 млн. и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. Тя се направи, че този референдум не е съществувал", каза Трифонов. Той заяви, че волята на гласувалите е пренебрегната , а той още по време на протестите е заявил, че "ако политическата класа не иска да ни гледа отвън, ще ни гледа отвътре."

"Уважаеми зрители, аз съм последователен и никога не се отказвам по средата на пътя. Затова ще създадем политически проект, който ще се казва "Няма такава държава", чрез който по законен начин всички решения на референдума ще бъдат превърнати в закон", каза той.

Преди това Трифонов обяви и създаването на "собствен телевизионен продукт". Той ще се казва "Седем осми", неговият девиз ще е "Силата е в истината" и ще започне на 15 септември. Трифонов подчерта значителното пропадане на България по свобода на словото според годишния доклад на "Репортери без граница" от началото на предаването през 2000 г. досега. "Значи, когато стартирахме шоуто, България е била на 33-35-то, а сега е на 111-то място. Става дума за отнемане на свобода. Свободата да говориш, да се изразяваш, да имаш мнение, да имаш твоята гледна точка", изтъкна Трифонов.

"Тъй като аз и моите колеги тук се чувстваме несвободни, решихме да изберем обратното на "несвободен". Затова ние напускаме Би Ти Ви", каза той и благодари за 19-годишното сътрудничество с телевизията. "Пред сигурността на сегашната обстановка ние избираме несигурността на свободата. Затова ще създадем собствен телевизионен продукт и ще го стартираме след 15 септември. За момента мога да ви кажа само как ще се казва този проект - "Седем осми". Неговият девиз ще бъде "Силата е в истината", завърши Трифонов.

Дневник