С едни и същи надежди, но при различни ситуации четирите български представителя в Лига Европа се насочват към мачовете си реванш във втория предварителен кръг. "Лудогорец", "Левски", ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) ще опитат да продължат към следващата фаза, след като само два от тях взеха победи преди седмица.

Задачата и на четирите отбора е трудна, като повече от два тима не са стигнали до третия кръг в европейските турнири близо десетилетие.

Българската вечер в Европа открива "Левски", който приема АЕК (Ларнака). Сините са в най-неблагоприятна ситуация от всички български тимове, след като загубиха с 0:3 преди седмица в Кипър. След добро първо полувреме, отборът остана с човек по-малко и допусна три гола след почивката.

След като има само теоритични шансове за продължаване напред, "Левски" няма какво да губи, а треньорът Петър Хубчев обеща тимът му да играе атакуващо.

"Мачът ще бъде по-различен за мен, смятам че ще е така и за футболистите. Ние ще играем с по-голям риск, ще атакуваме и дано да издържим. Възможно е дори да сме с двама нападатели", каза Хубчев преди срещата.


Проблемите пред треньора са свързани с наказанието на Живко Миланов, както и липсата на Давиде Мариани, който вече е футболист на "Ал Шабаб" от Дубай.

Мачът на стадион "Георги Аспарухов" ще бъде предаван по "Диема Спорт" от 19.30 ч.

Шампионът "Лудогорец" приема "Валур", след като завърши 1:1 при гостуването си в Исландия преди седмица. Въпреки трудният мач, тимът на Стойчо Стоев успя да вземе добър резултат, а голът на чужд терен дава голямо предимство.

"Имаме варианти да се справим с този противник, надявам се играчите от началните моменти да си повярват и да не дават възможности на "Валур". Също така нашите футболисти трябва да използват силните си качества и индивидуално, и като отбор. Трябва да използваме фланговете, имаме скорост на фланговете", каза Стоев.

Според него подценяване не може да има, след като "Лудогорец" не е постигнал убедителна победа като гост и тимът му няма преднина.

Срещата е в 20.30 часа и ще бъде предавана пряко по "Диема Спорт 2". След наказание в лагера на шампионите се връща Козмин Моци, а единственият футболист, който не е на линия е Марселиньо. Бразилецът е изваден от състава от треньора Стоев.


"Локомотив" (Пловдив), който няма победа като гост в европейските турнири от 46 години, има голям шанс да продължи напред срещу "Спартак" (Търнава). Черно-белите имат предимство от два гола след двубоя в Пловдив, когато Димитър Илиев се разписа два пъти от дузпи за успеха с 2:0 над словашкия тим.

С аванс от само един гол ЦСКА гостува в Хърватия на "Осиек". Преди седмица червените стигнаха до важен успех на "Българска армия" след красив гол на Евандро.

"Няма само да се защитаваме, както чух напоследък. В никакъв случай не се чувстваме притеснени. Все пак ние сме тимът, който разполага с предимство в резултата, макар и минимално. Моето мнение е, че ако се справим както в първия мач, заслужено ще продължим напред", каза при отпътуването на тима за Хърватия треньорът Люпко Петрович.

Дневник