Ръководството на общинската структура на ГЕРБ в Русе обяви за нелегитимно и изненадващо решението на Изпълнителната комисия на партията за смяна на местния лидер. Досега структурата се оглавяваше от кмета на града Пламен Стоилов, а според информация, публикувана на 31 юли т.г. в официалната фейсбук страница на областната организация на партията, за общински ръководител е утвърден Росен Даскалов.

В декларация до лидера Бойко Борисов, подписана от 20 души от общинското ръководство на ГЕРБ в Русе, се казва, че то се разграничава от решението, което никога не е подлагано на обсъждане.
Изказва се и опасение, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на ГЕРБ.

Лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ГЕРБ - Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив, съобщават от местната организация. Според информацията от страницата във фейсбук Даскалов е инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R 1, собственик на "Син карс интернешънъл" ЕООД - единствен български производител на спортни и състезателни автомобили, както и носител на награда на конкурса "Мистър и Мисис Икономика 2017" в категория "Индустрия".

Русенската структура на ГЕРБ заявява пълното си доверие в Бойко Борисов и настоява на номинационното събрание за местните избори в общината, което ще се проведе на 8 август, да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в сферата на местното самоуправление, които на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местните структури, се посочва в съобщение до медиите.

По неофициална информация ГЕРБ не възнамерява да издигне Пламен Стоилов за нов мандат. 

Дневник