"Арсенал" счупи трансферния си рекорд, привличайки нападателя Никола Пепе от "Лил" за 80 милиона евро (72 милиона паунда). Роденият във Франция футболист е национал на Кот д’Ивоар, като направи сериозно впечатление в Лига 1 през последните два сеозна.

Пепе е крило, но може да играе и на върха на атаката. В първия си сезон в "Лил" той реализира 13 гола в 36 мача, а през миналия 22 попадения в 38 срещи.

Договорът на Пепе с "Арсенал" е за пет сезона. Трансферът му подобрява рекорда, поставен от клуба при привличането на Пиер-Емерик Обамеянг. Габонецът беше купен за 63.7 милиона евро през 2018 г.

"Никола е топ футболист, който беше искан от много големи отбори в Европа. Нашата цел беше да вземем играч от много висока класа и съм доволен, че го постигнахме. Никола ще добави много скорост и креативност в нашата атака, също и повече голове", каза мениджърът Унай Емери.

Според непотвърдена информация "Арсенал" е платил 20 милиона паунда веднага, а останалите 52 ще бъдат преведени на вноски на френския клуб.

Дневник