"Лудогорец" се класира за третия квалификационен кръг в Лига Европа след победа с 4:0 над "Валур" в мач реванш от втория кръг в турнира. След като преди седмица българският шампион имаше по-големи проблеми и завърши 1:1, този път в Разград футболистите на Стойчо Стоев не оставиха съмнение в предимството си.

Точни за осемкратните шампиони бяха Дан Битон, Джордан Икоко и Якуб Шверчок, който се разписа два пъти.

В следващия кръг от турнира "Лудогорец" ще срещне уелския ТНС.

Срещата не започна толкова добре за "Лудогорец", след като до петата минута "Валур" изненадващо имаше два отлични шанса да вкара. Централният нападател Педерсен се озова сам срещу Пламен Илиев след грешка на защитата, но не успя да отправи удар, пропускайки да изведе исландците напред.

В петата минута централният защитник Сигурбьонсон стреля с глава, след като имаше дълго изпълнение на тъч и откланяне на топката. Изстрелът му обаче беше точно в обсега на Илиев.

Това се оказа и единствения точен удар на "Валур" за първата част. След тази ситуация "Лудогорец" доминираше и в седмата минута излезе напред. Кешеру изведе хубаво по десния фланг Жоржиньо, а той центрира остро в наказтелното поле. Дан Битон стреля, топката се отклони в крака на Хедлунд и влезе в мрежата на "Валур" – 1:0.

Последваха няколко пропуска на шампионите, които вече играеха с голямо спокойствие. Все пак падна гол в 27-ата минута, а негов автор стана Джордан Икоко. Десният бек засече центриране на Мавис Чибота, като се включи на скорост и стреля с глава.

През втората част "Лудогорец" продължи да доминираше, но свали оборотите, като вече мислеше за следващите си мачове и опитваше да пести сили.

Резултатът се задържа до последните 10 минути, когато на терена се появи Якуб Шверчок. Полякът влезе на терена в 79-ата минута и само за пет успя да се разпише два пъти. Той вкара в 82-ата минута, като засече от движение подаване на Жоржиньо и с плътен удар с десния крак не остави шансове на вратаря на "Валур".

В 84-ата минута Шверчок вкара втори гол, като този път овладя на гърди центриране на Антон Недялков и с удар с десния крак вкара в далечния ъгъл.

Дтевник