Кампания #ПейкиСрещуВандализъм започват членовете на Общински младежки съвет в Шумен. За това те съобщиха във фейсбук.

„Чрез тази инициатива, целим да насочим вниманието на гражданите към всички онези кътчета на нашия град, които някога са служили като приятни местенца за почивка, но са били разрушени от вандали. Помогнете ни да подберем 15 пейки от различни локации в жилищните квартали, които имат голяма нужда от поправяне и освежаване. Така града ни ще стане едно по-приятно място за живеене“, призовават младежите.

Предложения ще се събират до 15 август 2019 г. За да участвате в кампанията, трябва да изпратите снимка на увредена пейка във вашия квартал, която искате да видите преобразена на имейл адрес omc.shumen@gmail.com или на съобщение на facebook страницата на Общински младежки съвет - Шумен, като опишете и локацията на счупената пейка.

Кои пейки ще бъдат преобразени ще зависи от реда на постъпване на предложенията и състоянието на самите пейки.

„След подбора ще внесем предложението към гл. архитект, който ще определи дали местата са подходящи. Желаем да поправим пейки от различни райони на Шумен, затова молим да ни изпращате снимки от различни квартали в нашия град. След това се залавяме за работа.  Наши партньори и доброволци ще имат задачата да преобразят тези пространства. Нека всички заедно покажем, че с малко средства и усилия, можем да поправим всяка вандалска проява и да вдъхнем нов живот на любимата пейка“, казват още от Общински младежки съвет – Шумен.

ШУМ.БГ