Двама 23-годишни младежи от Шумен са задържани от полицията за притежание на наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Това е станало по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества извършена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и криминалисти от областната дирекция в Шумен.

Младежите са хванати с наркотици около 18 часа в неделя вечерта на ул. “Владайско въстание“ в града. Те били проверени заради съмнителното им държание, когато забелязали полицейските служители.

Полицаите установили самоличността на двамата шуменци, а при последвалия личен обиск в 23-годишния В.С. била намерена бучка с бяло прахообразни вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на „амфетамин“. В чантичката му била намерена и електронна везна. В другия младеж Т.Н. били намерени 10 таблетки зелени на цвят, които по негови данни били „екстази“.

След това полицаите извършили проверка и претърсвания в обитаваните от младежите жилища. В дома на В.С. били намерени и иззети найлонов плик с 20 броя семена канабис, около един грам марихуана, поставена в найлонов плик, електронна везна и гриндер. В имот в Шумен, обитаван от Т.Н. са намерени и иззети около 25 гр. суха листна тревна маса - по негови данни „чай за пушене“.

В.С и Т.Н. били задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Случаят е докладван на прокурор от РП - Шумен. Двамата нямат криминалистически регистрации и не са осъждани. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК продължава под надзор на прокуратурата. 

ШУМ.БГ