Връзката между бившия президент на САЩ Бил Клинтън и работилата като стажант в Белия дом Моника Люински, както и процедурата по импийчмънт от 1999 г., ще бъдат разказани в третия сезон на сериала "Американска криминална история", съобщава Би Би Си.

Излъчването на сериала ще бъде по време на кампанията за следващите президентски избори в САЩ през 2020 г. Копродуцент ще бъде самата Люински. В нейния образ ще влезе актрисата Бийни Фелдщайн. За момента не е известно кои актьори ще изиграят Бил и Хилъри Клинтън. Премиерата на първия епизод е насрочена за 27 септември, 2020 г.

Пред списание "Венити Феър" Люински заяви, че първоначално се колебаела и била доста уплашена от участието си в продукцията. "Хората използват и разказват моето участие в тази история от десетилетия", каза тя и допълни, че едва в последните години е успяла да вземе историята си "в свои ръце".

"Много съм благодарна за начина, по който израснахме като общество", каза 46-годишната Люински, визирайки движението #MeToo. "Това не е само мой проблем. Хора с власт, най-вече мъже, постоянно се възползват от тези, които са им подчинени по всякакъв начин. Много хора ще видят това именно като такава история и по тази причина, за съжаление, тя винаги ще е актуална", завърши тя.

Дневник