Трите български отбора излизат за мачовете си в третия предварителен кръг в Лига Европа. ЦСКА, "Лудогорец" и "Локомотив" (Пловдив) ще са домакини тази вечер в 20.30 часа в първите двубои.

Червените приемат "Зоря" (Луганск), като мачът ще бъде излъчен по "Би Ти Ви екшън". "Лудогорец" има наглед най-леката задача при дуела си с ТНС, а "Локомотив" (Пловдив) ще мери сили със "Страсбург" (двата мача са в каналите на платения пакет "Диема екстра").

Участието в този кръг носи на всеки от българските отбори по 280 хил. евро. Целта и на трите е класиране за плейофите, като те вече знаят възможните си съперници.

ЦСКА и украинското изпитание

ЦСКА минава през интересен момент, като въпреки неубедителните си игри успя да преодолее хърватския "Осиек". Червените изпитват огромни затруднения в нападение, където засега са силно зависими от Евандро. Бразилският нападател се оказа герой при изстраданата победа с 1:0 срещу "Ботев" (Враца) в София.

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович смята, че за отбора му е проблем, че мачът със "Зоря" (Луганск) няма да е на "Българска армия". Съоръжението на червените не отговаря на изискванията и затова двубоят ще е на "Васил Левски".

ЦСКА обяви още преди два дни, че са продадени 9300 билета и призова за подкрепа. Петрович каза, че вярва във възможностите на отбора си, макар да призна за затрудненията.

"Зоря" дойде в София без един от основните си футболисти - Артьом Хромов.

Фаворитът "Лудогорец"

Шампионът "Лудогорец" излиза като фаворит в срещите си с ТНС. Треньорът Стойчо Стоев заяви, че ще използва част от резервите за домакинството. Въпреки това уточни, че отборът му трябва да е внимателен.


"Подобни отбори са до първия гол в тяхната врата. След това става по-лесно за нас, тъй като се отварят и оставят пространства. Ние имаме достатъчно добри играчи да ги използваме", заяви треньорът на "Лудогорец".

"Най-доброто развитие е да вкараме три-четири гола през първото полувреме и да решим всичко. За съжаление не се получава така много често във футбола. Фокусът ни е върху двубоя с уeлсците, не мислим още за ЦСКА", добави Стоев.

Еуфорията в черно-бяло

"Локомотив" (Пловдив) и привържениците му продължава да изживяват вълнуващите си футболни мигове, започнали още през май с победата срещу "Ботев" във финала за Купата на България. Тъкмо тя отвори пътя към европейската сцена, където първото препятствие беше преодоляно след драматичната развръзка срещу "Спартак" (Търнава).

Сега предстои още по-трудна задача срещу французите. "Страсбург" е отбор, който е много силен по крилата. Изглеждат по начин, към какъвто се стремим ние с Карагарен и Цветанов. Имат качествени играчи и играят модерен футбол с малко докосвания. Прави ми впечатление, че когато загубят топката, веднага започват да пресират, за да си я върнат. Силни са в този елемент и ние ще трябва да намерим решение срещу това и да го обърнем в наша полза", каза треньорът на българския отбор Бруно Акрапович. Очакванията му са публиката да помогне на отбора.

Дневник