Клубовете от Висшата лига са на крачка от нов трансферен рекорд. В последния ден, в който могат да се правят сделки, те са похарчили 1.25 млрд. паунда (1.36 млрд. евро) за нови футболисти.

Очакванията са да бъде счупен рекордът за най-много вложени пари в рамките на един трансферен прозорец, който е 1.425 млрд. паунда от лятото на 2017 г.

Дотук два клуба са похарчили над 100 млн. паунда - "Манчестър юнайтед" и завърналият се в елита "Астън вила". Половината от клубовете са счупили собствените си рекорди, като новакът "Шефийлд юнайтед" го направи четири пъти.

"Манчестър юнайтед" попадна в центъра на вниманието с привличането на Хари Магуайър за 80 млн. паунда, което го превърна в най-скъпия защитник в света. "Арсенал" е трети в класацията дотук, като също счупи собствения си рекорд със сделката за 72 млн. паунда за нападателя Никола Пепе от "Лил".

Към 1 август Висшата лига изоставаше от дейните испански клубове. Към онзи момент представителите на Ла Лига вече бяха похарчили 1.06 млрд. паунда, а английските клубове бяха дали 922 млн. паунда.

Дневник