ЦСКА се препъна срещу украинския "Зоря" (Луганск), завършвайки 1:1 в домакинството си от третия предварителен кръг в Лига Европа. Българският тим не успя да запази мрежата си суха в първата среща, заради което се нуждае от успех в реванша.

Спорна дузпа в самия край на първата част се оказа проблемът за ЦСКА, от която "Зоря" изравни. Преди това червените бяха напред в резултата след гол на звездата си Евандро.

Тимът на Люпко Петрович направи силно първо полувреме, в което игра на висота в тактически план, без да допуска големи опасности. В самия край на първото полувреме реферът Сандро Шарер даде спорна дузпа за украинците, реализирана от Вадлен Юрченко.

Реваншът между ЦСКА и "Зоря" е след седмица в Украйна. Срещата се игра пред над 15 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски", превръщайки се в най-посетения европейски сблъсък на червените.

Изненадващо Люпко Петрович остави извън групата на ЦСКА капитанът на тима Николай Бодуров. Централният защитник не попадна сред 18-те играчи, въпреки че няма контузия.

В началните минути футболистите на ЦСКА имаха проблеми с изнасянето на топката, като гостуващият състав пресираше добре. В няколко периода червените бяха принудени да се защитават и оставиха лесно "Зоря" да контролира топката. Още във втората минута футболист на украинците обстрелва опасно вратата, но топката мина покрай целта.

В първия момент, в който ЦСКА успя да организира атака се стигна и до гол за червните. В 13-ата минута Кристиян Малинов намери Евандро в наказателното поле, а с рязък удар с левия крак бразилецът прати топката в мрежата – 1:0.

Ранното попадение позволи на ЦСКА да се прибере в своята половина и да чака грешка на своя съперник. Червените се групираха, като дори Евандро започна да играе по-близо до своята врата, а в предни позиции беше единствено Али Соу.

В края на първата част зачестиха и по-острите влизания от двете страни. Това доведе до два жълти картона за ЦСКА, при наглед леки ситуации без опасност за червените. "Зоря" действаше на ръба на фауловете, но печелеше повечето единоборства.

Украинският тим стигна до изравнителен гол в заключителните минути на първата част. Това се случи след отсъдена дузпа при игра с ръка на Раул Албентоса при опит за шпагат. Топката се отби в тялото на испанеца и срещна ръката му, която беше допряна в тревата. Реферът Шарер обаче прецени, че това е дузпа и посочи 11-те метра.

От наказателния удар Юрченко стреля точно в десния ъгъл на Черниаускас и изравни.

Второто полувреме започна с нова опасност пред вратата на ЦСКА. След корнер за "Зоря" украинците стигнаха до удар, но той премина над вратата.

Час след началото на мача Петрович направи промяна в състава си, изваждайки един от бранителите Иван Турицов, за да пусне офанзивен играч в лицето на Диего Фабрини. През второто полувреме обаче липсваха положенията за червените. "Зоря" действаше организирано в защита и в големи периоди от срещата държеше топката далеч от наказателното си поле.

През второто полувреме ЦСКА, така и не постави под сериозен натиск своя гост. Футболистите на Люпко Петрович държаха повече топката, но чистите голови положения липсваха.

В самия край имаше опити за повече центрирания, както и няколко статични положения, но те не доведоха до нищо. В добавеното време Али Соу поиска дузпа, падайки в наказателнто поле, но повторенията показаха, че нападателят няма право.

Дневник