Дългоочакваният мач реванш за световните титли по бокс в тежка категория между Анди Руис и Антъни Джошуа може да се състои в Близкия изток. Саудитска Арабия е кандидат да приеме втори сблъсък между двамата боксьори, като предложението вече се обсъжда от щаба на британеца, съобщава Би Би Си.

Освен кралството с предложение за мача е още Дубай, като се смята, че кандидат е и Кардиф, където Джошуа вече проведе няколко мача. В началото на месеца обаче Руис обяви, че реваншът няма да е във Великобритания.

През юни Руис свали Джошуа от върха в тежката категория, като сензационно нокаутира британския боксьори. Американецът от мексикански произход държи титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO).

Очаква се реваншът да бъде през декември, като за възможни дати се споменават 7 и 14, които са първите две съботи в последния месец от годината.

До момента имаше спорове между лагерите на Джошуа и Руис за мястото на провеждане на сблъсъка. Световният шампион държеше да се бие в САЩ или Мексико, докато Джошуа категорично отхвърли шанса да се завърне отново на американска земя, където претърпя първата си загуба.

Провеждане на мач в Близкия изток може да се окаже добро от гледна точка за феновете в Европа, както и тези в САЩ, където срещата да попадне в удобни часови пояси, съответно късния следобед и по обед.

Дневник