Жозе Моуриньо отново ще бъде част от Висшата лига, макар и не като мениджър. Португалецът, който изведе "Челси" до три титли (2004-05, 2005-06 и 2014-15), а за последно водеше "Манчестър юнайтед", ще бъде анализатор за Sky Sports.

Телевизията, която предава по-голямата част от срещите от английския шампионат обяви новината ден след началото на новия сезон. Дебютът на Моуриньо ще бъде в неделя 11 август за дербито между бившите му тимове "Юнайтед" и "Челси" на "Олд трафорд".

Португалецът влиза в анализаторския екип присъединявайки се към Джейми Карагър, Гари Невил, Греъм Сунес и Джейми Реднап. На практика той заменя Тиери Анри, който години работеше за Sky Sports, но напусна, за да преследва треньорска кариера.

"За мен Висшата лига е специално първенство, а Sky Sports е домът на Висшата лига, така че беше нормално да приема предложението. Ще помагам на хората да разбират по-добре какво се случва на терена", каза Моуриньо.

Той уточни, че ангажиментът му е временен и ще работи за Sky Sports докато се завърне начело на някой отбор.

Наскоро Моуриньо обяви, че не се чувства щастлив и работата му липсва. Това е първото лято в кариерата на португалеца, в което той е свободен и не води отбор. "Приятелите ми казват да се наслаждавам на времето си - през юли, август - нещо, което никога не съм имал. Но не мога".

Дневник