Зам.-главният прокурор Иван Гешев, който е единствен кандидат за нов главен прокурор посети Варна, за да съобщи че са разкрити две убийства.

    "Имаме проблем с битовата престъпност в България. Имаме проблем с домашното насилие. Един от приоритетите на прокуратурата в следващия период според гл. прокурор Сотир Цацаров ще бъде противодействие на битовата престъпност", каза Гешев.

Той каза още, че има проблеми в малките населени места с възрастните хора.

    "Държавата е в дълг с тези хора. Аз съм тук да кажа едно "благодаря" на колегите за добре свършената работа", добави зам. главният прокурор.

Едното убийство е извършено снощи, но е разкрито за часове. При конфликт в "Аспарухово" между мъж и жена, които живеели на семейни начела, мъжът пребил жената и в последствие тя починала. По думите на прокурор Иван Гешев двамата са около 30-годишни. Запознали се скоро в социалните мрежи и мъжът, който е от Добрич, се е преместил във Варна.

Другият случай касае започнатото преди десет дни досъдебно производство, в което в гора в близост до Варна е намерен почти заровен труп на мъж. Трупът е идентифициран, а извършителят на престъплението вече е задържан. Той е съсед по вила на убития като между двамата имало стара вражда. Задържаният за убийството е на 91 години.

КлубZ