Младостта на някои футболисти е изиграла роля при загубата на "Левски" от "Берое" с 1:3. Това каза треньорът на сините Петър Хубчев след първото поражение на тима си през сезона в Първа лига.

Хубчев обясни, че влезлият на почивката Илия Юруков е сбъркал, но оправда това с "грешки на растежа".

"Две от грешките са на съвсем младо момче, момче от школата. Какво да направим? Да го изхвърли от отбора? Това са елементарни грешки. Може би грешки на растежа, ако искаме да разчитаме на такива хора, трябва да отстраняваме такива грешки и да ги намаляваме", каза Хубчев след срещата.

Той добави, че влизането на Юруков е било принудително заради травма на Нуно Рейш. "Той (Рейш) започна мача с контузия, имаше проблем на загряваката. В момента нямаме човек, който може да го замести пълноценно".

Поражението от "Берое" сваля "Левски" от върха, а сините може да изостанат от "Лудогорец", в случай че шампионите победят ЦСКА в дербито на кръга. Хубчев обаче не се интересува от това.

"Въобще не се занимавам с резултатите на другите отбори. Интересува ме единствено работата ми в "Левски". Не реагирам на освиркванията на феновете, не реагирам и на ръкоплясканията. Това е нещо нормално във футбола", каза още треньорът на сините.

Капитанът на тима Живко Миланов също отчете нуждата от по-опитни играчи.

"Играхме слабо, какво обяснение да имам. Проблемът е, че дадохме много пространства на "Берое". Лошото е, че когато се контузят двама-трима футболисти и не е същата игра, която трябва. Имаше доста млади играчи, а моето мнение е, че отборът се нуждае от няколко опитни футболисти", каза Миланов.

Дневник