На 13 сигнала за пожари са реагирали противопожарните екипи през последните три денонощия. На 9 август в 14 часа е приет сигнал за пожар на сметището в кв. Дивдядово. На място бил пратен екип, който погасил пламъците с помощта на 2 тона вода, а мястото било запръстено след това. Самозапалване е причината за възникване на пожара. 

На 10 август  е погасен пожар на сметището в Шумен, а в Нови пазар огнеборци гасиха пожар в производствена лента в предприятие в града. На място те установили, че гори елеватор за отпадъчни материали. Предполага се, че причина за възникване на пожара е техническа неизправност в триещите елементи на елеватора. Пожарът бил погасен с 6 тона вода и 50 л. пяна.

В неделя е погасен пожар в къща в село Коньовец. Сигналът бил приет в 08:56 часа и към ул. “Светлина“ бил насочен противопожарен екип. Огънят е унищожил домашно имущество, климатик, мебели и около 50 кв.м. паркет. Причина за пожара е късо съединение. 

Огнеборците са гасили още пожари в сухи треви в кв. Тракия  и кв. Гривица в Шумен и в селата Златар, Марково и Тодор Икономово.

ШУМ.БГ