След пет месеца, в които Ученическия стадион „Цоньо Василев“ бе затворен за подновяване на тревната настилка, от днес той е отворен за тренировки и официални футболни мачове.

На стадиона ще играят над 300 деца и младежи от футболните клубове „Шумен 2007“, „Волов“ и „Атлетик“. Освен тревната настилка, на стадиона са поставени нови седалки за зрители,  като са оформени 400 седящи места, обновени са резервните скамейки на играещите отбори.

Ремонтните дейности по настилката и другите съоръжения бяха извършени със собствени средства на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ (ОЖИ), което стопанисва спортните бази в града. За да види свършената работа днес на Ученическия стадион бе кметът Любомир Христов, заместник-кметът Найден Косев, директорът на ОЖИ Юлиян Вълчев и Пламен Инджев от предприятието, който пряко отговаря за базата.

„Стадионът от много години не бе ремонтиран. Той е много натоварен и затова теренът бе в много лошо състояние и трябваше повече време да го подновим. Пейките за зрителите бяха изпочупени, а сега са подновени. Това са стари метални седалки от Градския стадион, които трудно могат да се счупят.  Обмисляме ремонт на сградата на стадиона, както и направата на още едно помощно игрище“, обясни Пламен Инджев. Той допълни, че днес чака график, който да му предложат футболните клубове за ползване на стадиона.

За да не се натоварва терена и да не се налага затварянето на Ученическия стадион за нов ремонт, отборите, освен на него ще играят и на стадиона в кв. „Дивдядово“.

ШУМ.БГ