Григор Димитров се насочва към поредното си голямо изпитание. Българинът се изправя срещу Стан Вавринка в търсене на победа, която да му послужи за основа за връщане на увереността и позициите му.

Двамата ще се срещнат в двубой от първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Мачът е първи на централния корт и ще започне в 18.00 часа българско време.

За Димитров моментът е тежък, като той е загубил пет от последните си шест мача, което доведе до излизането му от първите 70 в света.

Освен това той е в серия от четири поредни загуби срещу Вавринка. Последната от тях дойде преди седмица в мастърса в Монреал.

Димитров и Вавринка са играли общо десет пъти помежду си, като българинът има четири победи (също последователни между 2014 и 2016 г.).

Турнирът в Синсинати е един от тези, които носят добри спомени за Димитров. През 2017 г. той стана шампион, като това е и единствената му титла в турнир от сериите "Мастърс" до момента. Миналия сезон българският тенисист отпадна в осминафиналите след допуснат обрат срещу Новак Джокович.

Дневник