Има задържан за погрома в столичното заведение от снощи, съобщи директорът на СДВР комисар Георги Хаджиев пред Би Ти Ви. Това е поръчителят на атаката, който е съдружник на собственика. Двамата са имали и общ строителен бизнес.

В понеделник около 18 часа 7-8 мъже влезли в заведението на булевард "Тодор Каблешков" и започнали да обръщат маси и столове, като са разпорили с нож част от меката мебел. Те попитали къде е управителят, а след като разбрали, че го няма, посъветвали персонала да му каже "да се обади на когото трябва" и си тръгнали.

Според Хаджиев случаят ще бъде разплетен още днес, като посочи, че целият криминален контингент ще бъде привикан в полицията. Целта е да се установят преките извършители.

Директорът на СДВР посочи, че вчера на телефон 112 няма получен сигнал за вандалския акт. "Категорично го заявявам, тъй като съм го проверил лично. След като постъпиха първите данни за този инцидент и те бяха публикувани в медийното пространство, изпратих патрул да провери на място ситуацията", обясни комисар Хаджиев.

По думите му работата по случая не е спирала. Проведени са разпити на собственика на заведението, неговия управител и почти целия персонал.

Дневник