Летището в Хонконг обяви, че спира регистрацията за заминаващи полети този следобед. Това е вторият ден, в който протести на летището парализират работата му, след като вчера почти всички полети след 16:30 ч. местно (11:30 българско) време не излетяха.

На едно от най-натоварените летища в света протестите, започнали в азиатския финансов център срещу спорен проект за екстрадиция в Китай, се пренесоха преди пет дни. Вчера няколко хиляди души обявиха, че "окупират" летището, чиито власти предупредиха, че действията на демонстрантите сериозно пречат на работата.

В новото съобщение пътниците са посъветвани да напуснат терминалите. Към 13:20 ч. българско време днес за разлика от вчера разписанието все още не сочи, че всички полети са отменени.

Днес администраторът на Хонконг Кари Лам - чиято оставка е сред трите искания на протестиращите - обяви, че е достигната "опасна точка", от която може скоро да "няма връщане".

Засегнати отново са стотици полети в Източна Азия, а и няколко до Австралия, Близкия изток и Северна Америка. За някои от тях на сайта на летището се появи информация, че са отменени.

Би Би Си разказва, че според очевидци стотици хора седят в залите на терминала, а някои блокират изходите за извеждане до самолетите.

Дневник