Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо говори с уважение за сравненията между него и Лионел Меси. В интервю за DAZN португалецът посочи, че от много време не е имало подобно дългогодишно съревнование между двама големи футболисти.

"Меси е отличен футболист, който ще бъде запомнен не само заради "Златната топка", а защото винаги е във върха, година след година - както съм и аз. Разликата с мен е, че аз съм играл в различни отбори и съм печелил Шампионската лига с различни отбори ("Манчестър юнайтед" и "Реал" Мадрид)", каза Роналдо.

Той изтъкна, че поддържането на толкова високо ниво в продължение на години е много трудно.

И добави, че шест поредни години е ставал голмайстор в Шампионската лига. "Няма много футболисти, които да са печелили турнира пет пъти, и затова мисля, че се идентифицирам с този турнир", заяви Роналдо, който наскоро изрази увереност, че до две години ще вдигне купата в Шампионската лига и с "Ювентус".

DAZN подготви документална поредица за португалския нападател. В интервюто Роналдо казва, че Зинедин Зидан го е накарал да се чувства специален. "Ценях го много като човек и когато ми стана треньор (в "Реал") и го опознах по-добре, му станах още по-голям почитател. Заради това какъв е, заради това как говори и заради това как ръководи отбора и как се отнасяше с мен."

Дневник