В открит урок днес експертите на Североизточното държавно предприятие (СИДП) и Природния парк „Шуменско плато“ показаха на деца какво трябва да знаят и какво да носят, за да оцелеят при преход в гората, съобщиха от пресцентъра на ПП "Шуменско плато"

В лесопарк „Кьошковете" малчугани от летни занимални се запознаха с необходимата екипировка, която туристите задължително трябва да имат и с основните правила за безопасни преходи в гората. На хлапетата бяха показани маршрути и карти на Шуменското плато, а децата демонстрираха знанията си от предишни уроци, как се борави с открит огън и как трябва да се опазва природата от пожари и замърсяване.

Специално за урока от СИДП бяха осигурени палатки, които децата се научиха да разпъват сами, а експертите от Парка предоставиха раници и основната екипировка за туристически преходи. Децата построиха колиба от клони, заедно с горския инспектор на парка, като с това научиха още един начин за подслоняване в гората.

Урокът е част от летните занимания по Горска педагогика, провеждани съвместно от експерти на Природния парк „Шуменско плато“ и СИДП. Занятията продължават до края на лятото.

ШУМ.БГ