"Витоша" (Бистрица) заплаши да бойкотира мача с "Левски". В основата на недоволството е решението срещата да се играе на "Васил Левски", се разбира от становището, публикувано в сайта на клуба.

Двубоят е насрочен за събота от 20.30 часа. След пет загуби от пет мача в Първа лига "Витоша" приема сините, като настоява да домакинства на своя стадион в Бистрица.

От Спортно-техническата комисия на БФС посочиха в кратко съобщение, че "предвид рисковия характер на срещата и подписан протокол за охрана със СДВР" двубоят трябва да е на националния стадион. Според правилника всеки мач в София, който се приеме за рисков, се играе на "Васил Левски".

"Защо ни накараха да направим стадиона си, ако не ни позволяват да го използваме", попита главният мениджър на "Витоша" Костадин Ангелов пред "Дневник". Служителите на пресслужбата на БФС не бяха открити за коментар.

В позицията си "Витоша" посочва, че "ръководството на клуба е дълбоко разочаровано от поредното решение за кой ли път да не ни бъде позволено да приемем "Левски" на собствения си стадион". От клуба са категорични, че ако мачът остане на "Васил Левски", отборът няма да излезе.

"Едно домакинство на националния стадион не само че не предизвиква сериозен зрителски интерес, което води до липса на каквато и да е атмосфера, от което страдат най-вече футболистите, но и струва на клуба над 20 хил. лева, които трудно могат да се възстановят от приходи от билети, което реално е единственият начин за финансови постъпления", се казва в позицията на клуба.

Това е пореден случай, в който на отбор от София се налага да приеме "Левски" на националния стадион. Миналия сезон това стана със "Славия", а този - с "Царско село". Като повод за определянето на мача за рисков беше посочен конфликтът между две фенски фракции на "Левски".

Ангелов каза пред "Дневник", че клубът дори е съгласен да настани своите запалянковци на най-малката трибуна, а всички останали да са на разположение на феновете на сините. "Ние неслучайно строихме този стадион и той стана един от най-добрите в София", каза той, но не посочи колко е струвала модернизацията на съоръжението.

Според него с подобно решение се опорочава празникът, който би се получил в Бистрица. "Нас какво ни интересуват проблемите на "Левски". Ако наистина комисията се влияе от това, много жалко. Искаме мачът да се играе на стадиона ни", добави Ангелов.

Дневник