Случаят с бъдещето на Марселиньо в "Лудогорец" стигна до пълен обрат. Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев каза, че футболистът се е помирил с треньора Стойчо Стоев.

Това става около три седмици след като Стоев заяви, че докато той е треньор, Марселиньо няма да играе за "Лудогорец". Той беше разочарован от поведението на бразилеца с български паспорт.

"Мисля, че е приключен казусът по положителен начин. Създаде се доста сериозна обстановка. Но когато мине малко време, започваме да гледаме по-спокойно на нещата. Аз лично винаги съм държал на тези момчета, с които сме от осем години, и се радвам, че двамата със старши треньора намериха начин да си оправят отношенията", каза Петричев.

Изпълнителният директор посочи, че инициативата за помирението е дошла от Марселиньо. "Той освен добър футболист е и много умно момче и намери най-правилния начин, за да подходи към треньора. Очевидно това време, в което беше извън състава на "Лудогорец", му е дало възможност да премисли."

Стоев беше по-лаконичен, но потвърди, че играчът тренира с отбора. "Марселиньо отдавна е част от тима. Той тренира с отбора. Друг е въпросът, че това вие го научавате по-късно. Отдавна сме провели разговори с него", заяви треньорът.

Петричев отново каза, че в последните два кръга "Лудогорец" е бил ощетен (срещу "Локомотив" Пловдив и ЦСКА). "Ако това е феърплеят, той е срещу "Лудогорец". Надявам се да ставаме свидетели на коректни отсъждания в следващите мачове", каза той.

Дневник