"Локомотив" (Пловдив) отпадна в третия предварителен кръг на Лига Европа след нова загуба от "Страсбург" с 0:1. Носителят на Купата на България допусна второ поредно минимално поражение от френския тим, като вторият му съперник в турнира се оказа непреодолимо препятствие.

Единственият гол в срещата падна още в осмата минута. Негов автор беше Кевин Зохи.

Подобно на първия двубой в Пловдив, "Локомотив" игра дисциплинирано и се бореше много, но не успя да поднесе изненадата.

След проблемите с визата на Стивън Езе, нигерийският защитник успя да вземе участие в двубоя. Той получи разрешение за влизане във Франция, но само за един ден, като пристигна в страната в деня на мача. Въпреки това излезе титуляр.

Именно Езе изпусна Зохи в осмата минута, като не се ориентира добре при контраатака на "Страсбург". Малиецът получи топката от Лиенар и с плътен удар по диагонала изведе французите напред.

"Локомотив" не се отказа и направи силен финал на първото полувреме. В 30-ата минута пред българския тим се откри най-добрата възможност за гол. Тогава Бирсент Карагарен стреля, но вратарят на "Страсбург" се отчете с важно спасяване.

След почивката домакините много умело контролираха темпото на срещата и не допуснаха никакви изненади. "Страсбург" държеше много повече топката, с което не даде шансове на "Локомотив". Единственият удар през втората част за тима на Бруно Акрапович беше отправен от Езе.

Централният защитник беше изпуснат при центриране от фаул, но не уцели вратата.

"Страсбург" пропиля няколко много добри шанса да вкара и второ попадение. След почивката домакините отправиха общо девет изстрела.

В края на редовното време гол на Ален Ожболт беше отменен, след като словенецът беше зад защитата при подаване на Георги Илиев.

Дневник