Ник Кириос е глобе със 113 хиляди долара заради поведението си в мача от втория кръг на "Мастърс" турнира в Синсинати. Австралиецът загуби от Карен Хачанов в три сета, но е наказан заради неспортсменско поведение, обиди и неуважение към рефера.

Кириос си позволи да обижда ирландския рефер Фъргъс Мърфи, наричайки го "най-лошият съдия в тениса". Между сетовете Кириос се прибра в съблекалнята без разрешението на Мърфи, а в коридора от яд счупи две от ракетите си.

Споровете между двамата продължиха в началото на решителния сет, когато Кириос реши да оправя ръкохватката на своята ракета. Той получи и наказателна точка заради прекалено забавяне, което отново отприщи гнева му. След края на срещата австралиецът реши да не се ръкува с Мърфи и напусна корта.

Санкцията на австралиеца е рекордна и е наложена заради девет отделни инцидента в срещата. Четири от тях са описани като неспортсменско поведение и носят по 20 хиляди долара. Други 20 хиляди са заради обиди.

Останалите 13 хиляди долара от наказанието са за ново неспортсменско поведение (5000), използване на груб език (5000), както и напускане на корта (3000).

Това не е първи подобен случай през годината. По време на мастърс турнира в Рим Кириос хвърли стол на корта, след като беше несъгласен със съдията, и напусна корта, без да доиграе срещата. В "Куинс" австралиецът беше глобен с 13 766 паунда за неспортсменско поведение.

Дневник