"Лудогорец" може да играе в групите на Лига Европа за трета поредна година, след като стигна до плейофната фаза на турнира. Българският шампион отстрани без проблем ТНС от Уелс след втора победа, този път 4:0 като гост. "Лудогорец" продължава напред с общ резултат 9:0.

Точни на стадиона в Рексъм, където се игра срещата бяха Якуб Шверчок, който се разписа два пъти, и Джоди Лукоки и Дан Битон по веднъж.

В последния кръг преди групите "Лудогорец" ще срещне словенския "Марибор". Първият мач е след седмица.

След убедителната победа в първия мач Стойчо Стоев направи осем промени в състава си. Единствено централният защитник Рафаел Форстър, Яцек Горалски и Джоди Лукоки запазиха местата си сред титулярите.


Шанс за изява получиха резервният вратар Ренан, Станислав Манолев, Драгош Григоре, както и капитанът Светослав Дяков, който играе по-рядко.

Домакините от Уелс не оказаха никаква съпротива на българския шампион, като срещата се игра на ниски обороти, приличаща повече на контрола. За 45 минути ТНС не отправи нито един удар към разградската врата, било то точен или неточен.

В края на първата част само за пет минути "Лудогорец" нанесе удар и вкара два гола, с което реши изхода от втората среща. В 36-ата минута Якуб Шверчок получи топката отляво, влезе в наказателното поле и с плътен удар в близкия ъгъл откри - 0:1.

Само пет по-късно падна и втори гол, който дойде след грешка на домакините. Топката не беше изчистена и от около 12 метра Джоди Лукоки нямаше никакъв проблем да я прати за втори път в мрежата.

През второто полувреме ситуациите пред двете врати бяха малко повече, след като и ТНС погледна в атака. Домакините стигнаха до един точен удар, но не затрудниха Ренан. В 77-ата минута "Лудогорец" вкара трети гол, който отново беше дело на Шверчок. Полякът получи подаване от Вандерсон и вкара с глава от няколко метра.

До края на срещата остана време и за още един гол, вкаран от Дан Битон. ТНС също можеше да се разпише, но попадение на домакините беше отменено заради засада.

Дневник