Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович отдаде отпадането на отбора си от Лига Европа на съдийството в мачовете със "Зоря" (Луганск) от третия предварителен кръг на турнира. Червените загубиха реванша в Украйна с 0:1 и с общ резултат 1:2 отпадат.

В първата среща "Зоря" стигна до гол на чужд терен в София след спорна дузпа. На реванша 11-метров удар не беше даден за червените, а в атаката след това беше изгонен Иван Турицов. Спроед Петрович това е наклонило везните.

"Поздравявам играчите за добрия им мач. Голът, който получихме накрая, стана заради това, че тръгнахме да вкарваме. Пресирахме противника, играхме добре, но накрая просто капитулирахме", каза Петрович и продължи по темата с рефера Амари Делерю: "Съдията реши и този мач, няма какво повече да кажа. Видяхте сами, че дузпа имаше, а след червения картон всичко свърши".

"Бяхме отбор, но съдиите не ни позволиха да победим. Имаше игра с ръка и дузпа, но не ни я дадоха. Аз мога само да поздравя играчите, те бяха по-добрите, но с 10 човека на терена е много трудно", добави Петрович.

Капитанът Петър Занев беше разочарован от гола на украинците, който описа като "недопустим". Според защитника грешките ще се изчистят, но отпадането е болезнено. "Това беше преодолим отбор, но за съжаление ни спира. Грешките се преодоляват, но тази при гола беше груба. Недопустимо е топката да тупва пред защитата, вкараха ни от аут".

Дневник