"Ливърпул" може да бъде сполетян от криза с вратарите в началото на сезона, след като се оказа, че испанецът Адриан е контузен. Това обяви мениджърът на червените Юрген Клоп преди съботния двубой със "Саутхемптън".

Испанецът се превърна в герой по време на мача за Суперкупата на Европа с "Челси". Адриан спаси дузпа на Тами Ейбрахам при наказателните удари и донесе трофея на тима си. Той се появи като резерва в първия кръг на новия сезон с "Норич", когато титулярът Алисон получи контузия.

"За съжаление Адриан има проблем с глезена и не изглежда добре. Вчера беше доста подут", каза Клоп на пресконференция.

Оказа се, че травмата е причинена от фен, нахлул на терена да се радва с отбора, след като Адриан улови последната дузпа.


"Знам, че феновете обичат отбора си и преживяват всеки един мач, всяка ситуация, но не разбирам как такова нещо може да се случи. Доколкото разбрах, той е отишъл да се радва с отбора, но се е подхлъзнал, като е ударил Адриан точно в глезена. Засега изглежда, че той няма да може да играе в събота", каза още Клоп.

През миналия сезон "Ливърпул" имаше най-добрата защита във Висшата лига, като запази 20 сухи мрежи в 38 мача. С голям принос за това беше Алисон, който не пропусна нито минута през сезона.

Ако 32-годишният Адриан не може да играе, "Ливърпул" ще трябва да използва своя трети или четвърти вратар. На резервната скамейка в Истанбул червените бяха записали 35-годишният Андрю Лонерган, който през миналия сезон пазеше в Лига 1, както и юношата на клуба Кайомин Келехер, който е само на 20 години.

Дневник