"Барселона" започва защитата на титлата в Ла Лига с тежко гостуване на "Атлетик" (Билбао) още в първия кръг от новия сезон, но ще бъде без звездата си Лионел Меси. Капитанът на каталунците не замина със своите съотборници за Страната на баските, след като лекува контузия в прасеца.

Аржентинецът играе почти без почивка, като през миналия сезон записа 34 мача в Ла Лига, в които се разписа 36 пъти. Този път травмата му не му позволява да бъде на линия. Меси се контузи след завръщането си в Каталуня след участие в Копа Америка.

Въпреки че е контузен, той не пропуска всеки ден да посещава базата на тима си "Ла Масия" и да се готви по индивидуален план. Видео показа как Меси работи с един от физиотерапевтите на "Барселона" на пясъчна площадка.

"Физическите упражнения в пясък винаги са по-тежки, но в този случай те помагат много на Меси. Този вид тренировка подобрява еластичността на мускулите и ще му помогне за по-бързото възстановяване", обясниха от "Барселона".

През лятото Меси взе участие в Копа Америка, където Аржентина загуби на полуфинал в мач с Бразилия. След това петкратният носител на "Златната топка" имаше проблем и в мача за третото място с Чили, в който беше изгонен с червен картон.
За обидни думи към реферите и КОНМЕБОЛ обаче Меси получи тримесечно наказание.

Новият сезон в Ла Лига започва тази вечер с гостуване на "Барселона" в Билбао. 

Дневник