При руски въздушен удар срещу бежански лагер в североизточна Сирия днес са били убити 13 цивилни, сред които четири деца, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от "Франс прес", предаде БТА.

Ударът на руските сили, които подкрепят режима в Дамаск, е бил нанесен близо до град Хас, в южната част на провинция Идлиб, контролирана от джихадисти, добави неправителствената организация. Тя разполага с широка мрежа от източници в Сирия, посочва АФП.

Други две деца са убити при въздушни нападения на правителствените сили в различни части на региона, контролирани от бившия филиал на Ал Кайда в Сирия Хаят Тахрир ал Шам (ХТС), съобщава Сирийският център за наблюдение на човешките права.

Ударите идват на фона на ожесточени сражения на сирийските правителствени войски с джихадистите от ХТС и съюзническите бунтовници в региона, коментира независимата организация в Лондон, която разчита на мрежа от информатори.

През последната седмица правителствените бойци напреднаха в южната част на провинция Идлиб, с цел да превземат град Хан Шейхун, който е разположен на ключова магистрала. Въпросният път минава през Идлиб и свързва Дамаск със северния град Алепо, който бе завзет от правителствените сили през декември 2016 г.

Дневник