Манхатън бе обхванат от тревога днес заради подозрителни предмети на метростанция, предаде "Франс прес", цитирана от БТА. Оказа се, че става дума за тенджери под налягане.

Първият предмет бил забелязан от пътник на метростанция "Фултън стрийт" около 7 ч. местно време, съобщи в изявление полицията на Ню Йорк.

Втората тенджера е открита на друго място на същата метростанция, която беше евакуирана. В добавка две натоварени линии на метрото преустановиха работа, а влаковете на няколко други линии не спираха на "Фултън стрийт".

Малко след като полицията обяви, че двата предмета не са опасни, по на север в Ню Йорк, в квартала Челси, бе забелязан трети подозрителен предмет. Той също се оказа тенджера под налягане.

Двете тенджери на станция "Фултън стрийт" били оставени там от един и същи човек, като преглед на записите на камерите за сигурност показват как той ги вади от автомобил.

Властите издирват заподозрения. Не е изключено мъжът просто да е искал да се освободи от тенджерите, отбелязва "Франс прес".

Дневник