"Арсенал" и "Ливърпул" оглавиха класирането във Висшата лига, след като спечелиха мачовете си от втория кръг на новия сезон. Двата тима не стигнаха никак лесно до трите точки. "Артилеристите" надвиха "Бърнли" на "Емиратс" с 2:1. Със същия резултат "Ливърпул" победи "Саутхемптън" като гост.

В третия си мач в рамките на осем дни футболистите на "Ливърпул" играха на по-ниско темпо от очакваното. Юрген Клоп не направи почти никакви промени, а Садио Мане се върна сред титулярите, за да може "Ливърпул" да разчита на основното си нападение с него, Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

От първата минута гостите бяха по-активният отбор. Първото полувреме обаче мина трудно за мърсисайдци, за да може едва в последната минута Мане да се разпише.

Сенегалецът беше обграден от двама бранители на "светците", но успя да си освободи пространство и с мощен шут се разписа.

За Мане това беше 15-и гол през 2019 г. във Висшата лига.

През втората част "Ливърпул" вкара втори гол, който доближи тима до победата. Отново Мане беше в центъра на събитията, като открадна топката в 71-ата минута, намери Роберто Фирмино, който задържа и от границата на наказателното поле се разписа.

В края на мача червените изненадаващо се отпуснаха и заиграха по-колебливо в защита. Грешка на вратаря Адриан доведе до гол за "Саутхемптън" в 83-ата минута. Испанецът подари топката на Дани Ингс и бившият нападател на "Ливърпул" се разписа на празна врата.

Само две минути по-късно той беше близо до нов гол, но не успя да се разпише.

В първото си домакинство за сезона "Арсенал" победи, като надви "Бърнли" с 2:1. Успехът за тима на Унай Емери не дойде никак лесно, а в герои за "артилеристите" се превърнаха Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг, които отбелязаха головете.

В срещата Емери даде шанс за дебют на новото си попълнение Давид Луиз, който игра в центъра на защитата. Дани Себайос, взет под наем от "Реал" (Мадрид), също беше титуляр.

"Артилеристите" започнаха много добре двубоя и от началото обсадиха вратата на гостите. Лаказет изпусна едно положение в 12-ата минута, но само секунди по-късно при последвалия корнер се разписа.

Французинът получи топката след корнер, завъртя се около оста си и с удар по тревата прокара топката под плонжа на вратаря Поуп - 1:0.

След ранното попадение футболистите на "Арсенал" се успокоиха прекалено бързо и много лесно допуснаха опасности пред своята врата. Ашли Барнс пропусна добър шанс за "Бърнли", но в края на първата част гостите изравниха.

Нападателят на "Бърнли" се оказа непокрит на много добра позиция и се разписа в мрежата на "артилеристите".

През втората част предимството беше изцяло на страната на домакините. Те вкараха чрез Лаказет в 64-ата минута. Габонецът получи пас от Себайос, премина двама бранители и с диагонален шут порази целта.

Дневник