Дългоочакваният реванш между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) ще се проведе на 22 февруари 2020 г. Това обяви британският боксьор по време на участие в телевизионното предаване "Сега или никога" по ESPN.

Фюри съобщи, че договор с Уайлдър вече е подписан.

"Да, разбрахме се и мач ще има на 22 февруари догодина. Договорът е подписан, мачът ще бъде в Лас Вегас. Аз го съобщавам пръв по телевизията", каза Фюри.

Двамата излязоха един срещу друг на ринга на 1 декември 2018 г., като срещата помежду им завърши наравно. Фюри доминираше в сблъсъка, но два пъти беше пратен в нокдаун и двубоят завърши без победител. Тогава срещата беше в Лос Анджелис в зала "Степълс сентър".

Това беше и първият по-сериозен мач след тригодишно отсъствие на Фюри от ринга. Той детронира Владимир Кличко през 2015 г., отнемайки му титлите на IBF, WBA, WBO и IBO, но след това беше уличен в употреба на кокаин, а по-късно последва отказване.

През 2019 г. Фюри вече записа един мач. Той победи с нокаут германеца Том Шварц в Лас Вегас още във втория рунд. На 14 септември британецът ще се бие с шведския боксьор Ото Валин, като срещата отново ще бъде в щата Невада.

На професионалния ринг Фюри има 29 мача, като спечели 28 от тях и все още е непобеден.

Уайлдър, който държи световната титла на WBC от януари 2015 г. ще се бие с Луис Ортис, като се очаква това да се случи през ноември или декември. Американецът вече победи веднъж кубинския боксьор, като го нокаутира през март 2018 г. През тази година Уайлдър записа един мач през май, когато нокаутира в първия рунд американеца Доминик Бризийл.

Дневник