"Лудогорец" се върна на върха в Първа лига, след като победи "Черно море" с 2:1 като гост в най-интересния мач от шестия кръг. Шампионите стигнаха до трите точки в много нервен сблъсък, който преди почивката предложи много хубави изпълнения, а след нея беше белязан от повече сблъсъци.

"Черно море" поведе в 28-ата минута чрез Родриго, но с попадения на Дан Битон (32-ата) и Клаудиу Кешеру (71-ата) шампионите спечелиха.

Двубоят беше белязан от завръщането на Марселиньо след месец извън терена. Той беше реабилитиран от треньора Стойчо Стоев, като се отчете с асистенция за победния гол. Въпреки това бразилецът получи и червен картон, като си изкара два картона само за пет минути, едва 13 след влизането си на терена.

В срещата бяха показани девет жълти картона и един червен.


След шест кръга "Лудогорец" води в таблицата с 14 точки, втори е "Левски" с 13, следван от "Берое" и ЦСКА с 12 и 11. Шампионите прекъснаха серията си от два мача без победа, а с успеха си във Варна остават единственият отбор, който все още няма загуба.

Първата част предложи много отворена игра от двата тима и положения пред двете врати. От самото начало "Черно море" стигна до няколко атаки и пропусна две изгодни положения да поведе в резултата.

Първото положение за "Лудогорец" беше в 24-ата минута, когато Дан Битон сам си отвори пространство и стреля, но вратарят на "Черно море" спаси. Само две минути по-късно и домакините имаха своя шанс, но удар на Ндонгала беше спасен от Пламен Илиев.

След това останаха и съмнения за дузпа за гостите, когато топката срещна ръката на бранител в бяло и зелено.

Активната игра на "Черно мооре" доведе до гол за домакините в 28-ата минута. Родриго напредна през центъра на терена, Георги Терзиев му остави празно пространство и отстъпваше до последно, като нападателят на варненци стреля от границата на наказателното поле, за да изведе тима си напред.

Радостта на домакините не продължи толкова дълго, след като "Лудогорец" успя да изравни в 32-ата минута.

Това се случи без шампионите да създадат чисто положение пред вратата на Иван Дюлгеров. След центриране от пряк свободен удар на Битон, топката не беше засечена от никой в наказателното поле, Дюлгеров не реагира и тя влетя в далечния му ъгъл - 1:1.

До края на първата част именно "Лудогорец" създаде по-доброто положение. В 43-ата минута Клаудиу Кешеру можеше да вкара втори гол, но ударът му от воле беше спасен от вратаря на "Черно море".

След паузата на терена преобладаваше битката, но активната игра от домакините продължи. Те удариха греда в 51-ата минута след изстрел от фаул на Патрик Андраде.

В следващите минути обстановката на терена се изнерви, като зачестиха жълтите картони. Освен това "Черно море" също имаше претенции за дузпа. В рамките на няколко минути между 66-ата и 69-ата и двата тима имаха своите шансове за гол, но не се възползваха.

При "Черно море" липсваше последното подаване и това спираше тима пред вратата на шампионите. В 71-ата минута Жоржиньо от "Черно море" не успя да комбинира със свой съотборник, като реши да действа технично. Топката обаче беше отнета и ситуацията се разви пред другата врата.

Влезлият само минута по-рано Марселиньо центрира, а Кешеру стреля с глава, за да изведе шампионите напред.

От тази минута до края качествените изпълнения отстъпиха място на острите влизания и нервите по терена. Само за шест минути Марселиньо ознаменува завръщането си в игра с два жълти картона и беше изгонен за ненужни нарушения в половината на домакините.

Дневник