Кубрат Пулев заяви, че голямата цел пред него е да стане световен шампион и затова гледа основно към мач с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа. Българинът заяви, че след това може да обърне внимание на Тайсън Фюри.

Думите му дойдоха в отговор на обвиненията на британеца, че много боксьори, сред които и Пулев, са отказали да се изправят срещу него.

"Фюри използва мен и някои други боксьори, за които знае, че в момента са заети, просто за да си направи малко пиар. Преди няколко години Фюри отказа бой с мен и не защото нямаше възможност - какъвто е моят случай сега. Той беше свободен. Беше уплашен", заяви Пулев.

С победата си срещу братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи Фюри през октомври, българинът стана задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF).

"Първата ми цел е да стана световен шампион, а не просто да се бия с произволни, неизвестни боксьори, както той прави. Спечелването на тези пояси е основният ми фокус сега", продължи Пулев.

За финал той заяви, че след "редът на Фюри ще дойде" и се закани да го направи също толкова безсилен, колкото е бил и братовчед му, "който също говореше много".

Дневник