Фернандо Алонсо започва усилена подготовка с мисъл за рали "Дакар 2020". Испанецът ще направи серия от тестове с "Тойота хайлукс", която японският отбор ще използва за надпреварата догодина.

Изпитанията ще са в Европа, Африка и Близкия изток и ще продължат пет месеца. Двукратният световен шампион във Формула 1, двукратен победител в "24-те часа на Льо Ман" и победител в "24-те часа на Дайтона" ще участва и в състезание – "Харисвит 400", кръг от южноафриканския крос-кънтри шампионат.

Очаква се след изпитанията Алонсо да реши дали да се впусне в "Дакар 2020".

"Наблюдавахме го как се адаптира и подобрява представянето си всеки път когато сядаше зад волана. Очевидно беше, че е подготвен, въпреки че този тип автомобилни надпревари са новост за него. Аз обаче съм сигурен, че той притежава уменията и духа да се справи с предизвикателството", каза директорът на отбора на "Тойота" Глин Хол.

"Тази година пробвах офроуд каране, което ми допадна особено много. Знаех, че ще е напълно различно изживяване и че ще трябва да науча много неща, но усещането беше прекрасно. Бързо придобих увереност и постигах подобрение при всяко следващо качване в автомобила. Нямам търпение за следващите няколко месеца тренировки, опознаване на автомобила и работа с отбора. Винаги съм казвал, че искам да преследвам нови предизвикателства в различни състезания и съм в отличен екип, който ми дава тази възможност", каза Алонсо.

 Дневник