Актьорът и бивш състезател по кеч Дуейн Джонсън-Скалата покори годишната калсация на "Форбс" за най-високоплатения актьор.

До първото място той достига, след като миналата година се нареди втори, въпреки че отчетените тази година негови печалби от 89.4 млн. долара са значително по-малко от отбелязаните през 2018 г. 119 млн. долара.

Миналогодишният първенец Джордж Клуни изпадна от челната десетка, тъй като високите му приходи през 2018 г. се дължаха най-вече на продажбата на компанията му за текила - сделка на стойност 1 млрд. долара.

Списъкът съдържа цялостните приходи на знаменитостите, което включва различни странични сделки за реклама и странични начинания, а не само хонорарите, които получават за работата си като актьори.

Голяма част от приходите на Джонсън идват от фирмата за спортни облекла Under Armour.

Миналата година той беше участвал в едно от продълженията на "Бързи и яростни: Хобс и Шоу", а освен това бе продуцирал и филми като "Семейни кютеци" (Fighting with My Family) и "Шазам!".

По-късно тази година предстои той да се появи на голям екран и във филма "Джуманджи: Следващо ниво" заедно с Кевин Харт и Джак Блек.

На второ място тази година се нарежда актьорът Крис Хемсуърт с приходи от 76.4 млн. долара.

Брадли Купър пък се завръща за първи път в челната десетка от 2015 г. насам най-вече благодарение на режисурата, съавторството и участието си в спечелилия "Оскар" за музика "Роди се звезда". Така през 2019 г. изданието го нарежда на шесто място с 57 млн. долара.

Появата само в един голям филм, а именно "Аладин", пък сниши позициите на Уил Смит и с приходи от 35 млн. долара той е десети.

Един от забележителните успехи в подреждането тази година е на боливудската звезда Акшай Кумар, който е на четвърто място с приходи от 65 млн. долара.

Утре предстои "Форбс" да обяви и класацията на най-високоплатените актриси.

Дневник