"Ботев" (Пловдив) съобщи, че се насочва към подновяване на изграждането на стадион "Христо Ботев". От клуба обявиха, че вече върви подготовка за започване на строителните дейности.

В информацията не се казва нито кога ще започне същинската работа, нито кога се очаква да е завършено съоръжението.

"Във връзка с предстоящото възобновяване на строителните дейности на стадион "Христо Ботев" имаме удоволствието да ви уведомим, че започнаха технологични и логистични действия, свързани с подготовка на работната площадка на спортния обект. С предприетото ще бъдат осигурени условия за стартиране на СМР", гласи краткото съобщение в сайта на клуба.

В края на миналия октомври собственикът на "Ботев" Георги Самуилов обеща, че стадион "Христо Ботев" ще бъде изграден преди средата на 2020 г. След това се появиха информации за забавяне с година.

До момента в изграждането на стадион "Христо Ботев" са инвестирани 10 милиона лева, но обектът е спрян на Акт 10.

Строежът на съоръжението започна по времето, в което клубът беше собственост на Цветан Василев. След фалита на КТБ през 2014 г. реконструкцията спря, а футболният клуб започна да играе домакинските си мачове на изградената тренировъчна база в "Коматево".

В следващите години няколко пъти се представяха планове за довършване на ремонта. В един момент привържениците на отбора обявиха, че свалят доверието си към ръководството след поредния провал за завръщане на "Колежа".

През лятото на 2017 г. беше съобщено, че "Ботев" ще вложи всички приходи от евротурнирите в изграждането на стадиона. В началото на миналата година Тотев обяви, че ще има нова концесия след прибавяне на "едни 7-8 декара в източната посока на стадиона".

В края на миналия август собственикът на "Инса ойл" Самуилов придоби 60% от капитала на "Ботев".

Дневник