Лудогорец" изпусна отлична възможност да вземе преднина в съперничеството с "Марибор" в плейофа за влизане в Лига Европа. Срещата завърши 0:0, въпреки че българският отбор създаде куп голови възможности и игра с човек повече от 57-ата минута.

Воденият от Стойчо Стоев отбор отправи 28 удара, седем от които бяха точни и имаше превъзходство в притежанието на топката. В 79-ата минута след хубав изстрел Марселиньо улучи гредата.

В последните десетина минути "Марибор" съумя да се оживи и заигра по-спокойно, като ограничи опасностите пред вратата си. Словенският отбор приключи двубоя без нито един точен удар.

Реваншът е след седмица в Словения. "Лудогорец" се нуждае от победа или равенство с голове, за да влезе в групите на Лига Европа.

Още в петата минута Дан Битон пропусна много добра възможност да открие резултата, като стреля встрани. Домакините продължиха с натиска и създадоха положения. Два пъти Антон Недялков стреля много опасно, но Пирич спаси вратата си. Във втория случай Жоржиньо опита добавка с глава, но стражът отново се справи.

След почивката Козмин Моци стреля с глава след центриране на Сисиньо, но топката мина покрай гредата. Секунди по-късно Дино Хотич получи втори жълт картон и беше отстранен.

В 70-ата минута Сисиньо вкара, но гол не беше зачетен заради засада. Девет минути по-късно Марселиньо улучи греда. До края головите положения намаляха.

Дневник