Смядово празнува 50 години от обявяването му за град. Общината организира за случая мащабни чествания през цялата седмица. Тази вечер от 20,00 часа на централния площад на града ще пее хитовата поп изпълнителка Михаела Филева, съобщиха от община Смядово.

Тържествените чествания започнаха в понеделник с водосвет и откриване на историческа изложба във Възрожденския комплекс. През следващите два дни на площада имаше фолклорни концерти. Снощи пък се проведе извънредна тържествена сесия на Общинския съвет в Града, на която бяха връчени почетни знаци на 50 заслужили граждани на Смядово.

„Смядово е малък град, но в последните години се развива във всяко едно отношение. Това се дължи на съвместната работа на администрацията и жителите на града. Работим заедно и по този начин развиваме инфраструктурата, социалните дейности, печелим много проекти, с които осигуряваме и много работни места и се надявам по този начин да продължим да развиваме града“, каза пред ШУМ.БГ по повод половин вековния юбилей на Смядово кметът му Иванка Петрова. 

По случай годишнината писателят Тодор Андонов издаде книга "Приказка за Смядово". В нея той подбира факти за историята на селището от времето на първите му заселници през обявяването му за град с указ №828 от 28 август 1969 г. на Президиума на Народното събрание, та до наши дни.

Официалното закриване на тържествата е утре вечер. В 20,00 часа кметът Иванка Петрова ще постави в земята капсула на времето с послание за поколенията. След това ще има концерт на оркестър "Канарите", за финал организаторите са подготвили красива заря.

ШУМ.БГ