Челси" постигна първа победа под ръководството на Франк Лампард. Лондончани се наложиха с 3:2 при гостуването си на борбения отбор на "Норич".

Головете за "Челси" бяха дело на юноши на тима, като Тами Ейбрахам вкара два, а Мейсън Маунт се разписа веднъж. За "Норич" точни бяха Тод Кантуел и Теему Пуки, който направи поредния си силен мач от началото на сезона.

"Канарчетата" продължават да нямат победа срещу "Челси" вече 16 поредни двубоя във всички турнири. С успеха си лондончани събраха четири точки, докато "Норич" има три.

Лампард излезе с най-младата единадесеторка на тима от ноември 2012 г. Средната възраст на футболистите на "Челси" беше 25 години и 54 дни.

Сините успяха да открият още в третата минута. Атака, развила се отдясно, завърши с удар от воле на Ейбрахам, който засече центриране на Сесар Аспиликуета.

Преднината на "Челси" устоя едва три минути, Ейбрахам загуби топката в центъра и впоследствие Кантуел изравни. Решаваща роля при гола имаше Емилиано Буендиа, който се отчете с пробив между линиите на защитата и халфовете.

Вихреното темпо продължи и Маунт отново изведе "Челси" напред в резултата в 17-ата минута след добра комбинация с Кристиан Пулишич. Малко по-късно вратарят на "Норич" Тим Крул се намеси отлично, за да спре нов гол във вратата си.

Домакините действаха непримиримо и отвърнаха на удара с ново изравняване. В 30-ата минута Пуки беше изведен зад защитата и с диагонален удар вкара петото си попадение от началото на сезона. Финландецът е десетият играч във Висшата лига, който вкарва пет гола в първите три мача.

През втората част "Челси" пое контрола върху играта и очаквано поведе за трети път, като този път устиска преднината си. Ейбрахам вкара втория си гол в мача в 68-ата минута, когато финтира двама защитници и отправи силен удар от границата на наказателното поле.

Дневник