Манчестър юнайтед" допусна първата си загуба през сезона. "Червените дяволи" отстъпиха с 1:2 при домакинството си на "Кристъл Палас" във вълнуващ мач, в който интригата се запази до последния съдийски сигнал.

Победният гол за гостите дойде в 93-ата минута, когато се разписа Патрик ван Аанхолт.

Четири по-рано Даниел Джеймс беше изравнил резултата за "Юнайтед", като Джордан Аю беше дал преднина на "Палас" през първата част. В средата на второто полувреме Маркъс Рашфорд пропусна дузпа, като във втори пореден мач "червените дяволи" не успяват да реализират наказателен удар.

Победата срещу "Юнайтед" е първа за "Палас" в ерата на Висшата лига. За последно "червените дяволи" си тръгнаха със загуба от сблъсъка през 1991 г.

"Юнайтед" имаше превес в началото и търсеше гола. Първата добра възможност се откри пред Джеймс, който стреля отблизо, но вратарят Висенте Гуаита спаси.

"Палас" изненада съперника си с гол с първия си точен удар в мача. Джефри Шлуп се пребори за първа топка, с което изведе Аю на стрелкова позиция, който се разписа с удар по земята в 31-ата минута.

"Юнайтед" дълго време не можеше да се върне в мача, когато отборът получи право да изпълни дузпа в средата на втората част. Рашфорд пропусна, като шутира в гредата. Десет минути преди края домакините имаха претенции за втора дузпа, но Пол Тирни не отсъди нарушение на правилата след видеопреглед.

Най-интересното в мача дойде в края. Усилията на "Юнайтед" най-после дадоха резултат в 89-ата минута. Джеймс се разписа с фалцов удар след добро разиграване на Рашфорд и Марсиал. Ван Аанхолт обаче попари надеждите на "червените дяволи" с гол в добавеното време.

Дневник