„Хитрино“ спечели с 2:1 гостуването си на стадион „П. Волов“ срещу „Шумен 2007“. Тимът от Хитрино стигна до победата в края на мача след гол от дузпа. Двубоят бе от третия крът а Трета североизточна лига по футбол.

Домакините от „Шумен 2007“ започна по-активно срещата, футболистите на тима владееха повече топката и атакуваха. Тази игра им позволи да поведат в резултата. В 29-ата минута след центриране Дениз Кадир засече топката с крак и вкара за 1:0.

След попадението футболистите на „Хитрино“ заиграха по-офанзивно, но до края на полувремето не успяха да изравнят. Гостите бяха по-активни и в началото на второто полувреме, като един път Васил Христов излезе сам срещу вратата на шуменци, но би встрани, а след това гредата помогна на шуменския отбор.

„Хитрино“ все пак стигна до гол. Той падна в 70-ата минута, когато след корнер Ивелин Василев с глава бе точен и изравни резултата. След гола шуменските футболисти отново тръгнаха към вратата на гостите си. В тези минути чудесно включване направи Алекс Наков, който влезе в игра от резервната скамейка. В 85-ата минута младият футболист центрира към Юлиян Загоров, но той би над вратата на „Хитрино“.

В 88-ата минута бе ред на футболистите на „Хитрино“ да организират атака При нея Ивелин Василев бе спънат в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Точен от бялата точка бе Христо Александров, с чиито гол гостите поведоха с 2:1.

В последните минути на мача отново имаше комбинация между Накови и Загоров, но този път ударът на Загоров срещна гредата на вратата на „Хитрино“, след което прозвуча последния за мача съдийски сигнал.

ШУМ.БГ