Ливърпул" продължава без грешка във Висшата лига. В първия си голям тест тимът на Юрген Клоп се наложи с 3:1 при домакинството си на "Арсенал" в мач, който противопостави единствените два отбора с максимален актив от точки преди кръга.

Два гола за успеха на "Ливърпул" отбеляза Мохамед Салах, а едно добави Жоел Матип. Попадението за "Арсенал" вкара Лукас Торейра в края.

С успеха си "Ливърпул" остава непобеден в девет поредни мача във всички турнири срещу съперника си от Лондон. Мърсисайдци бяха единственият домакин, който записа победа в съботния ден, като всички други пет мача от програмата в Англия завършиха с успех за гостуващите тимове.

Първата добра възможност се откри пред "Арсенал". Вратарят на "Ливърпул" Адриан излезе неразчетено, като Пиер-Емерик Обамеянг овладя и шутира, но прехвърлящият му удар мина встрани.

Домакините също показаха зъби и след грешка на "Арсенал" в отбрана Садио Мане беше близо да отбележи, но сенегалецът стреля във вратаря.

Новото попълнение на "артилеристите" Никола Пепе беше най-дейният футболист през първата част. Два пъти крилото опита опасни удари, а впоследствие направи индивидуален пробив от собствената си половина. Пепе отне топката от Джордан Хендерсън, финтира Анди Робъртсън и стреля, но Адриан спаси.

"Ливърпул" поведе в 41-ата минута, когато Матип засече с глава центриране от корнер на Трент Александър-Арнолд.

Мърсисайдци пренесоха вдъхновението в началото на втората част, когато червените получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Давид Луис срещу Мохамед Салах. Египтянинът застана зад топката и удвои преднината на отбора си.

"Арсенал" се опита да се върне в мача чрез Обамеянг, но без успех. От своя страна, "Ливърпул" вкара трети гол, дело отново на Салах. Той напредна отдясно и вкара с удар по земя. В края на мача Торейра върна един гол за "Арсенал". 

Дневник