ЦСКА направи грешна стъпка, след като завърши 1:1 при гостуването си на "Дунав". Червените направиха много пропуски, като отправиха 19 удара към вратата на тима от Русе.

От своя страна, "Дунав" вкара при единствения си удар в мача. Стефан Христов се разписа в края на първата част след груба грешка в отбраната на ЦСКА. Евандро вкара гола за червените през второто полувреме.

След седем кръга ЦСКА е пети с 12 точки. В следващия кръг червените се изправят срещу "Левски". "Дунав" е 11-и със седем точки.

В началото футболистите на ЦСКА опитваха да застрашат вратата на "Дунав" с далечни удари. Червените бяха по-дейният отбор, като в една ситуация Евандро изведе Али Соу, който се завъртя и стреля. Ударът му обаче отиде право в ръцете на Благой Макенджиев.

Малко по-късно вратарят на "Дунав" отново спаси изстрел на Соу. Нападателят продължи да действа активно и търсеше възможности да стреля към вратата.

В 41-ата минута "Дунав" организираше постепенна атака, но топката им бе отнета. Тиагто задържа ненужно дълго и опита подаване към Рубен Албентоса, като Стефан Христов отне топката и наказа грубата грешка на ЦСКА.

През втората част ЦСКА наложи натиск и се настани в полето на "Дунав" в търсене на гол. След много пропуски червените стигнаха до изравняване в 68-ата минута, когато се разписа Евандро. Бразилецът получи подаване в наказателното поле от Кристиян Малинов и от точката за изпълнение на дузпа насочи топката неспасяемо.

Футболистите на ЦСКА направиха още няколко пропуска, като Евандро беше близо да донесе успеха на червените. Играчите на "Дунав" се бяха окопали около наказателното си поле и удържаха равенството.

Дневник