Състоянието на Калоян Казаков от Шумен значително се подобрява след втората вливка на стволови клетки и специалистите са очаровани от него. Това съобщи майката на момченцето Наталия Казакова.

По думите й детето е напреднало по отношение на разбирането, което е било огромен проблем при него. Освен това, на база лечението до сега, диагнозата му вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм вече е отпаднала и от март месец т.г. той е с нова диагноза: разстройство на експресивната реч. Това означава, че все още има забавяне в развитието и лечението и терапиите продължава. Поради тази причина семейството на Коки отново моли за помощ.

До 20 октомври трябва да бъде преведена сумата от 16 000$ към болницата за третото вливане на стволови клетки, като веднага след това ще започне и приемът на  имуностимулатор който струва около 4000 €.

Освен това всекидневните терапии продължават , като детето посещава логопед, психолог, специален педагог, барокамера, плуване и електростимулация.

„Терапиите спомагат за още по-бързото му възстановяване, но са ужасно скъпи. Месечно възлизат на около 3000 лв. Всички тези суми са непосилни за нас и не можем да се справим без подкрепата на дарители. Молим ви, нека довършим тази битка, нека Коко бъде самостоятелен. Разходите са огромни, но, за щастие, резултатите са налице“, каза Наталия Казакова.

Всеки, който има желание да помогне, може да го направи на дарителската сметка:
IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков

Чрез PayPal – help_koko@abv.bg
Както и чрез специализираната онлайн платформа на фондация Help Karma.

 

ШУМ.БГ