300 състезатели от 25 клуба от страната на възраст от 5 години до +70 години ще участват в традиционното състезание по ориентиране за купите „Шуменска крепост“ и „СиВен“. Надпреварата ще се проведе от 30 август до 1 септември. Тази година състезателите ще показват своите умения в ориентирането в районите на село Новосел и град Велики Преслав.

„С това традиционно състезание за нашия град, реализираме и една друга идея – да  популяризираме културните и историческите обекти в района. В предходните години направихме купите в района на Шуменската крепост, е след това Мадара. Тази година двата от състезателните дни ще бъдат във Велики Преслав, като ще има точки за ориентиране и в Стария град“, каза днес на пресконференция председателят на шуменския клуб по ориентиране „Мадарски конник“ Георги Колев.

В надпреварата са включени маршрути от 1000 до 5000 м., като за различните възрасти те са с различна сложност. В програмата има и щафети.

Състезанието по ориентиране за купите „Шуменска крепост“ и „Сивен“ се организира от шуменския клуб „Мадарски конник“ и НСА  - СиВен, със съдействието на общините Шумен и Велики Преслав. 

Програмата на състезанието може да видите в прикачения файл.

ШУМ.БГ